Temas noktaları, kullanıcıların bir ürün veya servisin sunulduğu kanallarla, süreç boyunca iletişime ve etkileşime geçtiği noktalardır.
Kanallar etkileşimin gerçekleştiği yerlerdir. Bu durum, hem fiziksel hem de çevrimiçi şekilde olabilir. Bir kullanıcının söz konusu bir siteyle ilgili yorumuyla karşılaşmak çevrimiçi gerçekleşen etkileşim olarak kabul edilebilecekken kullanıcının o sitenin sattığı ürünü fiziksel mağazasından satın alması ise etkileşimin fiziksel halidir.
Kullanıcılar ile etkileşimi geliştirmek adına ilk olarak bu etkileşimlerin ne olduğunu ve nerede gerçekleştiğini anlamlandırmak gerekir. Söz konusu etkileşimi hangi ihtiyacın yönlendirdiğini tespit eden tasarımcılar, kontrol altına alınmış etkileşimler tasarlayabilirler. Örneğin, bir mobil cihaz kullanıcısının, bir uygulama üzerinde çalışırken dikkatinin dağılma riskinin bir masaüstü kullanıcısına göre daha yüksek olduğu göz önüne alınırsa; mobil kullanıcısının kaldığı yerden devam edebilmesi adına bunun tasarımının masaüstü kullanıcısına göre daha kurtarılabilir biçimde olması gerekir.
Kullanıcı deneyiminde stratejik iyileştirmeler yapmak için kanalları ve kullanıcıların bunları nasıl kullandığını tam olarak anlamak önemlidir. Belli temas noktalarını iyileştirmek, kontrol edilemeyecek temas noktalarının da iyileştirilmesine yarayabilir. Aynı zamanda kullanıcı deneyimi haritası oluşturmada da ilk adım atılmış olur.